Workshopaanbod

Workshop Socratisch Communiceren: +/- 2.5 uur.

Via filosofische begrippen en een filosofische gespreksmethode duik jij tijdens deze workshop met je team dieper in de communicatie. De workshop vereist een echte team-effort en geeft jullie handvatten om bewuster na te denken over communiceren binnen het team.

Inhoud workshop:
De workshop gaat van start met een korte lezing over communicatie, gevolgd door twee teamopdrachten die samen besproken worden. Na een pauze starten we een Socratisch Gesprek; hierbij beantwoorden we als team een vraag die gekoppeld is aan communicatie op de werkvloer.
We sluiten de workshop af met een korte reflectieronde.

Workshop: Beroeps of -data ethiek: +/- 2.5 uur

Mag je zomaar alles doen in jouw vakgebied, of is er een (ongeschreven) code voor wat mag en wat niet? Hoe ga je bijvoorbeeld om met gegevens van klanten? Wie is er verantwoordelijk voor de office security? Via filosofische begrippen en methoden duikt jouw team in de wereld van de beroeps of data-ethiek, met als doel méér bewustzijn van jullie ethische verantwoordelijkheden binnen je vak.

Inhoud workshop:
De workshop gaat van start met een korte lezing over verschillende vormen van ethiek, gevolgd door het gezamenlijk bedenken van een casus binnen het vakgebied waarbij ethische waarden op het spel staan. In groepjes wordt de casus uitgewerkt, eventueel tot een ethische “teamcode”. Na een pauze starten we een Socratisch gesprek waarbij we als team een vraag beantwoorden omtrent de eerder bedachte casus.
We sluiten de workshop af met een korte reflectieronde.

Workshop: De Utopische werkvloer: +/- 2.5 uur

Je kantoor inrichten volgens het traditionele idee van afgesloten kleinere werkruimtes, of een hippe, nieuwe open werkvloer? Via filosofische begrippen en werkwijzen duik jij in deze workshop met je team in vragen over de ideale werkvloer. Door middel van het analyseren van de werkomgeving tijdens een peripatetische wandeling, en een gesprek dat flink de diepte in duikt, zijn jullie na afloop van deze workshop bewuster van wat werkt.

Inhoud workshop:
De workshop gaat van start met een korte lezing over de begrippen utopie, dystopie en heterotopie, gevolgd door een teamopdracht over de ideale werkplaats door middel van een peripatetische wandeling. Na een pauze starten we een Socratisch Gesprek; hierbij beantwoorden we als team een vraag die gekoppeld is aan de ideale werkplek.
We sluiten de workshop af met een korte reflectieronde.

Workshop op maat

Een workshop aangepast op de wensen van uw bedrijf. Per mail kunt u aangeven in welk onderwerp uw team of bedrijf zou willen duiken tijdens een filosofische workshop.

Interesse? Mail voor een offerte en/of een afspraak naar i.f.hazewindus@gmail.com